Friday, April 29, 2011

INSCRIPCIONS TANCADES




Moltes gràcies a tots per fer-nos confiança. Però des d'aquests moments tanquem les inscripcions.


Limitem les inscripcions per tal de garantir que tothom fruïu de l'itinerari amb tota tranquilitat.



Ens veiem el diumenge.

Thursday, April 28, 2011

EL RECORREGUT 3a PART. ELS BOSCOS

El corriol a l'alçada de la baga de Can Maimó


Els últims 6 quilòmetres de l'itinerari sens dubte us sorprendran. Començarem creuant el bosc de Can Lairet i els seus vuit-cents metres de bosc de pel.lícula de Robin Hood només serà un aperitiu del que vindrà després.


Sortirem a una pista i tres-cents metres més enllà tornarem a endinsant-se al bosc, però ara ja no sortirem a una clariana durant 4 quilòmetres, és a dir 20 o 25 minuts pels que correu i no menys de 50 minuts pels que camineu.


Aquest corriol recuperat recentment, en la seva primera part ens farà fruïr molt, perquè el sender i el seu entorn són d'una gran bellessa i ens acostarà sense gaire esforç fins la Roca Foradada.


Desprès de la Roca Foradada, calificaríem la segona part d'aquest corriol com una muntanya russa, sense grans desnivells, però sí un continuu puja i baixa i amb un grau més de dificultat técnica.


Aquells que ho feu caminant seguireu gaudint del camí. Aquells que ho feu corrent no oblidareu aquest corriol durant un temps.


Quan arribem a Can Rabassa, només ens restarà un quilòmetre que serà una barreja de corriol, carrer i rambla, per arribar de nou a la Plaça Lluís Companys i poder comentar la jugada tranquilament, tot menjant la botifarra.

Tuesday, April 26, 2011

EL RECORREGUT 2ona PART. ELS MIRADORS

Vista de Barcelona tot pujant a Can Gallemí un dia gris. Imagineu-vos un dia clar!!!


Sortim de l'avituallament del coll de Can Gurgui tot seguint el GR-92 per on ja anem caminant des del Coll del Clau. Aquest GR en sentit nord ens duria fins a Port Bou i en sentit sud fins a Ulldecona. Aquest tram que estem fent correspon a la setzena etapa entre el Coll de Can Bordoi a Llinars i el coll de Font de Cera a Alella.


Uns metres més endavant ens enfilarem per un corriol a mà esquerra. Ara comença la pujada forta, però també el camí de les vistes panoràmiques. En un quilòmetre pujarem uns 150 metres, però caminat molt tranquilament amb 20 minutets sereu a dalt i en un revolt veureu Barcelona, al següent quedareu davant de mar, cent metres més enllà us apareixerà el Montseny...


Pels que correu, ara és el moment de tirar de cames i pulmons, però penseu que en 7 o 8 minuts ja sereu a dalt.


Quan arribem a Can Gallemí, comença l'hora de baixar. La distància d'aquest corriol que farem ara són 1800 metres, el principi i el final del sender són força còmodes, però a la part central el terreny està molt erosionat i cal estar atent per tal de no relliscar. Però no patiu, que fent-ho mica a mica no presenta cap dificultat.


Tanmateix, si teniu bastons de caminar tant de pujada com de baixada us aniran molt bé.


Si ho feu corrent, prepareu-vos per emocions fortes.


Quan sortim del corriol desemboquem a una pista i ara tot passant per la Font de Can Gurgui, tenim un quilòmetre molt cómode fins el segon avituallament.


És hora de beure, menjar ganyips i preparar-nos per afrontar el tercer sector, una consecució de quatre boscos, el de cal Lairet, cal Tàvec, cal Cabrit i la Baga de Can Maimó.


Però això no toca explicar-ho fins dijous.

Sunday, April 24, 2011

EL RECORREGUT. 1a PART. L'ENTORN RURAL.

Camí que ens porta de la riera al coll del Clau (foto cedida per Artur de Alba)


D'ara fins dijous, us anirem explicant una mica el recorregut. Malgrat ser una marxa relativament curta, trobarem tres parts bastant diferenciades entre elles.


La primera part, ens acostarà a l'entorn més rural, caminarem per unes pistes esquitxades de masies i camps.


Durant, la segona part pujarem al punt més elevat de l'itinerari, Can Gallemí, i sens dubte durant l'ascenció gaudirem de molt bones vistes sobre el Barcelonès, la Mediterrània, el Montseny, la plana vallesana... Tanmateix, aquestes parades per comtemplar el paisatge, també ens aniran molt bé per recuperar l'alè.


I finalment, la tercera i última part li posarà la cirereta al pastís. Només calen dues paraules per definir el recorregut en aquest tram, bosc i corriol, però d'això ja us en farem cinc cèntims el dijous.


Però avui toca parlar de la primera part i per tant d'aquest entorn rural.



La marxa sortirà de la Plaça Lluís Companys i de seguida anirem a buscar la riera en sentit ascendent. Cal dir que aquest tram el farem tot per pistes i camins amples, així tothom podrà agafar el seu ritme sense angúnies.


Els primers 700 metres són molt còmodes i el camí comença a pujar a l'alçada de Can Passeres. Però no patiu gaire, perquè desprès d'una rampa bastant pronunciada, el camí va guanyant alçada de manera més tranquila i fins el coll del Clau, la pendent mitjana no supera el 6%.


Aquesta pista ens servirà per estirar-nos i com hem dit abans cadascú podrà agafar el seu ritme.


Pels que correu, us recomanem que us agafeu amb calma. A partir del coll de Can Gurgui, per superar desnivells més forts i terreny erosionat necessitareu moltes energíes.


Pels que camineu, us convidem a gaudir de la flora abundant que ocupa aquests dies el marges del camí i els camps propers.


Aquest matí, tot passejant hem fet un llistat de flors que hem trobat a banda i banda d'aquesta pista, i hi havia: gavó, estepa borrera, estepa blanca, cap d'ase, borratja, conillets, roselles, fumària enfiladissa, blenera, boixac de camp i guixera.


Segurament, ens n'hem deixat alguna, però aquestes diumenge vinent encara hi seran.


Per cert, de les flors de la llista anterior, sabeu quina s'utilitza per fer amanides?


Aquest només és un petit exemple del gran patrimoni natural que tenim en aquestes muntanyes. Això sí, si us voleu emportar les flors a casa que sigui en fotografía.


Una vegada arribem al coll del Clau, per arribar al coll de Can Gurgui hem de superar un petit rocar que no presenta cap dificultat técnica.


Arribant al coll, tindrem el primer avituallament.


El dimarts parlarem del tram dels miradors.

Friday, April 22, 2011

US PRESENTEM LA SAMARRETA DE LA TRINXACAMES



Ja tenim aquí la samarreta de la I Trinxacames.



Si no estàs inscrit a que esperes!!!



Monday, April 18, 2011

PER QUÈ S'HA DE FER LA TRINXACAMES?

En aquestes muntanyes l'aigua s'escola per rierols i torrents humíls.
Ningú dubte que Barcelona i Tarragona tenen mil raons per ser visitades i conegudes, així ho certifiquen els mil.lions de turistes que cada any omplen els carrers, places, museus, estadis, parcs, hotels... d'aquestes dues ciutats.

Casualment, aquestes dues urbes juntes fan 163 quilòmetres quadrats. Per tant, són una mica més petites, que el conjunt de quinze municipis que formen el Parc de la Serralada Litoral, que tenen una extensió de 169 quilòmetres quadrats. A més a més, Vallromanes dins el Parc es troba en una posició força central, per tant qualsevol racó d'aquestes muntanyes queda molt a l'abast.

Però tornant a Barcelona i Tarragona, són innumerables les històries que ens expliquen les seves pedres i la seva gent, des de finals del Neolític fins els nostres dies han passat 4000 anys i ibers, cartaginesos, romans, jueus, visigots, musulmans i cristians han deixat la seva emprenta a les ciutats.

Tanmateix, a la Serralada Litoral també hi han viscut tots aquests pobles i tots hi han deixat la seva petjada. Tal vegada, no és estrany trobar-se dolmens, castells i ermites, però també, fonts que brollen al costat d'un torrent, arbres singulars, masies, un cabirol que ens creua pel davant, els cirerers d'arboç ben farcits a finals d'octubre, tota la gamma dels verds a principis de primavera, alzinars a la vessant vallesana i pinedes a la banda de Marina, obagues i solelles, el nen de la Plaça Ballot, els dibuixos de la Lola Anglada... i menys soroll, cues i asfalt que a les ciutats.

Sens dubte, la millor manera de conèixer un territori és trepijant-lo, caminant pels seus camins i corriols i descobrint aquells racons que s'amagen després d'un revolt, dalt d'un turó o al fons d'una vall.

Per tant, aquest maig us convidem a gaudir de la Trinxacames tot fent una volta per un museu a l'aire lliure.


La foto de l'encapçalament ha estat cedida per l'Artur de Alba.

Friday, April 15, 2011

Inscripcions OBERTES

Hola a tothom, ja estan obertes les inscripcions per la CAMINADA !!!!

Thursday, April 14, 2011

L'OLLA COMENÇA A BULLIR

La Roca Foradada (foto cedida per l'Artur de Alba)
D'AQUÍ A POQUES HORES JA US PODREU INSCRIURE!!!


Malgrat el nom de TRINXACAMES, aquesta caminada és assequible per qualsevol persona que tingui uns mínims hàbits de caminar.

Tanmateix, els propers dies us anirem donant informació sobre el recorregut, els desnivells, els punts d'interès i altres questions pràctiques que heu de tenir en compte per fruïr al màxim de l'itinerari.

De moment us deixem amb la Roca Foradada uns dels nostres tresors, ple de magnetisme i per on passarà el recorregut llarg.