Saturday, December 8, 2012

LA MARATÓ DIU MOLT DE TÚ




Al nostre païs tenim dies molt assenyalats, alguns molt relacionats amb la tradició cristiana com el Nadal o la Setmana Santa, altres que lluiten per mantenir-se i no transformar-se com la Castanyada vers el Halloween, el 23 d'abril ens regalem roses i llibres, per la Diada cada any ens reivindiquem com catalans i el diumenge després de Santa Llúcia ens reivindiquem com a persones.

Des de fa 20 anys, aquest país sap que una setmana abans de Nadal té una cita, perquè arriba el Diumenge de la Marató.
És increïble com una activitat sorgida d'un mitjà de comunicació ha quallat a la societat de tal manera. Però certament les coses no passen perquè sí, aquest país és solidari de mena i amb un gran teixit associatiu que fa que sigui tot molt més fàcil.

L'any passat 1 milió de persones van participar a les 1822 activitats populars que es van fer arreu per recaptar diners per la Marató.
Aquest any és la tercera vegada que la Marató recaptarà fons per la lluita contra el càncer, després de fer-ho l'any 1994 i l'any 2004.
De fet, només l'any 2010 ens va superar molt lleugerament la recaptació del 2004 i nosaltres apostaríem que aquest any es tornarà a fer record.
I això succeeix perquè estadísticament al llarg de la nostra vida, en un moment o altra, segurament tindrem el càncer molt a prop nostre i tots desitjem que la investigació avanci molt ràpid i que cada día el càncer sigui menys letal.

Per tant, diumenge vinent calçat les botes i camina per Vallromanes, entre tots ajudarem a que la investigació tingui mitjans per seguir caminant endavant amb pas ferm.

No comments:

Post a Comment